Sommarkurs 2019. Den kommande sommarkursen är bokad till den 7 - 14 juli. Temat är Carissimi: Spelet om Jona och övrig renässansmusik från Italien.
 

Årets kursvecka i Bargemon i Provence äger rum den 7 - 14 juli. Inbäddat i grönska och omgivet av jätteträd ligger Château du Reclos, där vi håller till. Det var tidigare ett jaktslott och har månghundraåriga anor. Vi vänder oss till såväl yngre som äldre och försöker ta hand om deltagare på olika nivåer. Vårt mål är att alla ska känna att de gått framåt musikaliskt under veckan.

 Temat för sommarkursen är Italiensk musik med final Carissimi: Spelet om Jona. Italien kan med fog kallas renässansmusiken vagga. Med början i den medeltida musiken kan man följa italiensk musik via den venetianska flerkörigheten, känslosam generalbasmusik med soli, till oratorium och opera. Giacomo Carissimis oratorium Spelet om Jona är ett exempel på 1600-talets texttolkning med allvar och viss humor. Man får följa profetens äventyrliga väg över havet till staden Nineve. Där predikade han för stadsborna, vilka genast gjorde bättring. Vi gör oratoriet halvt sceniskt och hoppas att det ska bli en glad inledning till nationaldagsfirandet i Bargemon!  

Förutom repetitioner ger vi en musikhistorisk bakgrund till det vi sysslar med. Vi penetrerar musikaliska problem som vi stöter på. De som är intresserade av solosång, kan få sådan undervisning. Repetitionerna är både gemensamma och i mindre grupper. Allt blir i samförstånd med er, deltagare!

På kvällen lockar en promenad upp till byn, där man kan besöka Café du Commerce och njuta av stämningen under platanerna. Mitt i veckan ordnas en utflykt till bad och någon intressant plats. Maten består av typiskt provensalsk kost, tillagad under överinseende av vårt värdpar Manuel och Christine de Villeneuve och deras medhjälpare. Frukosten är kontinental. Boendet är enkelt men charmigt.

Arrangör: Englunds Tidig Musik (www.tidigmusik.se)

Eskilsgatan 7B                                 Mobil 076 29 529 89 (Gunnar)

SE-753 28  Uppsala                         0739 03 39 68 (Barbro)

Plusgiro 27 01 37 – 3                      e-mail:  englunds@tidigmusik.se

 

Lärare:

Gunnar Englund, kör med instrument, musikalisk rådgivare 

Jan  Johansson, luta, blandade grupper, musikhistorisk bakgrund

Kjell Frisk, Instrumentalister, blandade grupper

Bente Thorsén, sångpedagogik och grupper

Gunilla Englund, grupper

Joakim Englund, grupper

Kristian Englund, grupper

 

Kursavgift inkl. helpension (betalas kontant vid ankomsten):

Enkelrum                  890 € (mindre rum 820 €)

Dubbelrum                770

Flerbäddsrum           710 €

Rum utanför slottet  530 € (Kurs, måltider och alla arrangemang)

 

Fakta om kursveckan

 

Bargemon ligger ca 10 mil väster om Nice uppe i de provensalska bergen.

 

Flygresenärer kommer till Nice, där vi ordnar hämtning med buss från terminal 1 söndag 7 juli kl 14 (25 € enkel resa). Boka ett tidigt flyg för att undvika dyr taxiresa till Bargemon!

 

Bilförare åker lämpligen väg D25 mot Callas och Bargemon. Château du Reclos ligger på väg D55 mitt emellan Claviers och Bargemon (vid skylt Bargemon 2,5).

 

Kursstart söndag 7 juli kl. 16 (efter inkvartering).

 

OBS! boka inget plan före kl. 11:30 på den avslutande söndagen (14/7)                                   

 

Helpension, noter, utflykt och avslutningsfest ingår i kurskostnaden.

 

Försäkringar. Se över dina försäkringar! Blått EU-hälsokort är nödvändigt.

 

Anmälan sker genom insättning av 600 kr till Englunds Tidig Musik, Plusgiro 27 01 37–3. Uppge om du tänker sjunga (stämläge?) eller spela (instrument?). Tala också om ifall det är någon mat du inte tål!

 

Välkommen till årets sommarkurs i Bargemon!

 

Barbro och Gunnar Englund